Putyin készültségbe helyezte az atomfegyvereket

  • narancs.hu
  • 2022. február 27.

Külpol

Így reagált a NATO-tagországok „agresszív kijelentéseire”.

Oroszország fokozott készültségbe helyezte nukleáris erőit, válaszul a NATO-tagországok „agresszív kijelentéseire” – idézi a HVG a TASS hírügynökséget, amely szerint ez volt a fő téma Vlagyimir Putyin elnök, Szergej Sojgu védelmi miniszter és Valerij Geraszimov vezérkari főnök megbeszélésén.

„A vezető NATO-országok vezető tisztségviselői a hazánknak címzett agresszív kijelentéseket is megengednek maguknak, ezért megparancsolom a védelmi miniszternek és a vezérkar főnöknek, hogy az orosz hadsereg elrettentő erőit helyezzék át különleges szolgálati módba” – idézi az MTI az orosz elnököt a Kremlben tartott megbeszélésről.

Az orosz elnök korábban is megfenyegette a kívülálló országokat, ne avatkozzanak bele az ukrajnai háborúba, mert az „soha nem látott következményekhez”  vezet. 

A Fehéroroszországban elhelyezett légvédelmi rakéták és rakétarendszerek, a Fekete-tengerre telepített flotta a hírek szerint azt a célt szolgálja, hogy megakadályozza a nyugatiak beavatkozását Ukrajnában.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk