Robbanások voltak két orosz katonai repülőtéren

  • narancs.hu
  • 2022. december 5.

Külpol

Többen meghaltak.

Az orosz állami média jelentései szerint hárman meghaltak, hat ember pedig megsérült, amikor felrobbant egy üzemanyagtartály a Moszkvától délkeletre fekvő Rjazany város közelében lévő katonai repülőterén – írja a BBC. Beszámolók szerint a Szaratov régió katonai bázisán szintén robbanás történt, ott két ember sérült meg.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanásokat. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, Vlagyimir Putyin orosz elnököt tájékoztatták a két bejelentett incidensről.

Bár mind a két terület több száz kilométerre fekszik az ukrán határtól, a Szaratov régióban található Engels légibázison feltételezhetően nagy hatótávolságú orosz stratégiai bombázók is állomásoznak. Ukrajna hivatalosan nem kommentálta a történteket. Igaz, Mihajlo Podoljak elnöki tanácsadó a Twitteren arról írt: „Ha valamit kilőnek egy másik ország légterébe, előbb vagy utóbb ismeretlen repülő tárgyak térnek vissza a kiindulási pontra.”

A múlt héten megjelent műholdképek alapján megnövekedett katonai repülőgép-tevékenységeket lehetett észlelni az Engels légibázison.  Ukrajnai beszámolók szerint pedig Oroszország rakétacsapások újabb hullámát indította el az ország ellen, aminek következtében Kijevben és a legtöbb régióban is legiriadó van érvényben.

(Címlapképünkön: Orosz bombázók az Engels légibázison. Forrás: BBC)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?