Robert Fico túl van az életveszélyen, de állapota továbbra is súlyos

  • narancs.hu
  • 2024. május 19.

Külpol

Erről Robert Kaliňák miniszterelnök-helyettes számolt be vasárnap.

Robert Fico szlovák kormányfő túl van az életveszélyen, állapota azonban továbbra is súlyos – tudatta a sajtóval Robert Kaliňák (Smer) miniszterelnök-helyettes vasárnap. Az Új Szó beszámolója szerint Kaliňák elmondta:

A miniszterelnök továbbra is intenzív ápolásra szorul, teljes felépülése hosszú időt vesz igénybe.

A miniszterelnök-helyettes hozzátette, mivel Fico egészségügyi állapota továbbra sem teszi lehetővé átszállítását egy pozsonyi kórházba, a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórházban kezelik tovább. „A legrosszabb, amitől tartottunk, jelen pillanatban nem fenyeget” – fogalmazott Kaliňák, majd arról beszélt, tekintettel a miniszterelnök stabil, pozitív prognózisú állapotára a kórház az elkövetkező napokban rendszeresen tájékoztat majd a kormányfő gyógyulási folyamatának alakulásáról.

Közben a Parameter.sk értesülésire hivatkozva a Telex arról írt, szombaton újabb három személyt vett őrizetbe és gyanúsított meg bűncselekmény támogatásával a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA). „A gyanúsított személyek olyan posztokat tettek közzé a közösségi hálón, melyekkel támogatták a Nyitrabányán történteket” – közölte az NAKA. Az őrizetbe vettek ügyében megkezdték a nyomozást, a szlovák rendőrség pedig továbbra is ellenőriz minden fenyegető hozzászólást a közösségi oldalakon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.