Robert Fico túl van az életveszélyen, de állapota továbbra is súlyos

  • narancs.hu
  • 2024. május 19.

Külpol

Erről Robert Kaliňák miniszterelnök-helyettes számolt be vasárnap.

Robert Fico szlovák kormányfő túl van az életveszélyen, állapota azonban továbbra is súlyos – tudatta a sajtóval Robert Kaliňák (Smer) miniszterelnök-helyettes vasárnap. Az Új Szó beszámolója szerint Kaliňák elmondta:

A miniszterelnök továbbra is intenzív ápolásra szorul, teljes felépülése hosszú időt vesz igénybe.

A miniszterelnök-helyettes hozzátette, mivel Fico egészségügyi állapota továbbra sem teszi lehetővé átszállítását egy pozsonyi kórházba, a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórházban kezelik tovább. „A legrosszabb, amitől tartottunk, jelen pillanatban nem fenyeget” – fogalmazott Kaliňák, majd arról beszélt, tekintettel a miniszterelnök stabil, pozitív prognózisú állapotára a kórház az elkövetkező napokban rendszeresen tájékoztat majd a kormányfő gyógyulási folyamatának alakulásáról.

Közben a Parameter.sk értesülésire hivatkozva a Telex arról írt, szombaton újabb három személyt vett őrizetbe és gyanúsított meg bűncselekmény támogatásával a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA). „A gyanúsított személyek olyan posztokat tettek közzé a közösségi hálón, melyekkel támogatták a Nyitrabányán történteket” – közölte az NAKA. Az őrizetbe vettek ügyében megkezdték a nyomozást, a szlovák rendőrség pedig továbbra is ellenőriz minden fenyegető hozzászólást a közösségi oldalakon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk