Soha nem költött még ennyit hadi kiadásokra Oroszország

  • narancs.hu
  • 2024. október 1.

Külpol

Az Ukrajna elleni háborúra több rubel megy, mint amennyit összesen költenek Putyinék oktatásra, egészségügyre és szociális kiadásokra.

Oroszország 25 százalékkal növeli a védelmi kiadásait, ami azt jelenti, hogy rekordszintre kerültek. A 2025-re tervezett költségvetés 13,5 billió rubelben határozza meg, ez hárommal több, mint az eddigi rekordot jelentő idei évre eltett összeg.

 
Ukrajna Krivij Rih rakétatámadás
Fotó: MTI/EPA/Dnyipropetrovszki kormányzói hivatal
 

A védelmi és biztonsági kiadások együttesen Oroszország teljes kormányzati kiadásainak körülbelül 40 százalékát, vagyis 2025-ben 41,5 billió rubelt tesznek majd ki. Mindezek meghaladják majd az oktatásra, egészségügyre, szociálpolitikára és a nemzetgazdaságra fordított összeget együtt. 

A putyini társadalompolitika irányát jól mutatja, hogy a szociális kiadások 16 százalékkal csökkennek.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk