Szaúd-Arábia klímasemlegessé akar válni

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. október 23.

Külpol

40 éven belül.

Negyven éven belül klímasemlegessé akar válni Szaúd-Arábia, a világ legnagyobb kőolajexportőre – közölte szombaton Mohamed bin Szalmán trónörökös a Szaúdi Zöld Kezdeményezés Fóruma nevű rendezvényen.

A koronaherceg bejelentése szerint Szaúd-Arábia az üvegházhatású gázok kibocsátását a karbonkörforgáson alapuló gazdasági szemlélet bevezetésével érné el 2060-ig. Az átmenetet oly módon akarják megvalósítani, hogy a királyságnak megmaradjon a vezető szerepe a globális energiapiacok stabilitásának biztosításában – derült ki a rijádi hivatalos közleményből.

 Az AP amerikai hírügynökség megjegyezte, hogy a karbonkörforgás gazdasági szemlélete olyan, ma még megbízhatatlannak tartott technológiákra alapoz, amelyekkel lehetséges az üvegházhatású gázok megkötése és tárolása. Az AP kiemelte, hogy a szaúdi bejelentés csak a belföldi gazdaságára vonatkozik, és nincs hatással az olajexporttal kapcsolatos tevékenységére.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk