Szingapúrban már nem büntetik a homoszexualitást

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. augusztus 21.

Külpol

A gyarmati időkben született törvénycikket eltörlik, a házasság azonban továbbra is csak egy férfi és egy nő között lehet jogszerű.

Szingapúrban dekriminalizálják a férfiak közötti nemi érintkezést – jelentette be vasárnap Lee Hsien Loong, a délkelet-ázsiai városállam miniszterelnöke.

Lee Hsien Loong azzal indokolta a változást, hogy a helyi társadalom elfogadóbbá vált a másság iránt.

Ugyanakkor a kormányfő hangsúlyozta, hogy kabinetje nem szándékozik megváltoztatni Szingapúrban a házasság jogi fogalmát, amelyet továbbra is férfi és nő kapcsolataként határoznak meg.

„Úgy vélem, ez a helyes dolog, és amit a legtöbb szingapúri elfogadhatónak fog tartani” – mondta Lee Hsien Loong a nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen. Hozzátette, hogy a kormány el fogja törölni az ország büntető törvénykönyvének még a gyarmati időkből származó 377A cikkét, amelyet büntetendő cselekménnyé tette a férfiak közötti szexuális érintkezést.

„Bár eltöröljük a 377A cikket, biztosítani fogjuk a házasság intézményét... A törvények alapján Szingapúrban csak olyan házasságokat ismernek el, amelyeket egy férfi köt egy nővel” – emelte ki beszédében a városállam kormányfője.

 Leadkép: a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott felvétel, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Puskás-labdát ajándékoz Csan Csun Szing ipari és kereskedelmi miniszternek megbeszélésükön Szingapúrban 2020. október 13-án. Fotó: MTI/KKM/Király Márton

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk