Tíz nap elzárást kapott egy orosz egyetemista ukránbarát wifije miatt

  • narancs.hu
  • 2024. március 10.

Külpol

Diákcsínynek sok volt.

Tíz nap elzárásra ítélte csütörtökön a moszkvai bíróság a 22 éves Oleg Taraszovot, mert a „Szlava Ukraini!” (Dicsőség Ukrajnának!) nevet adta a wifihálózatának. Az egyetemistát „szélsőséges jelképek bemutatásával” vádolták. A Dicsőség Ukrajnának! jelszó pedig szerepel a „fasiszta szervezetek és eszközeik” nemrég létrehozott nyilvántartásában. Taraszov routerét bűnjelként lefoglalták – írja a 444.huMeduza független orosz hírügynökség nyomán.

Taraszovot szerdán jelentették fel, miután a rendőrök a Moszkvai Állami Egyetem egyik kollégiumában észlelték az ukránbarát hálózatnevet. A hallgató szobáját azonnal átkutatták, Taraszov pedig elismerte, hogy ő nevezte el a hálózatot.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk