Trump az iskolák biztonságát helyezné előtérbe az Ukrajnába küldött katonai segély helyett

  • narancs.hu
  • 2022. május 28.

Külpol

És elutasítja a fegyvertartás szigorítására irányuló törekvéseket.

Donald Trump volt amerikai elnök Houstonban, a legnagyobb amerikai fegyverlobbi, az NRA konferenciáján szólította fel az amerikai törvényhozókat, hogy az iskolák biztonságának finanszírozását helyezzék előtérbe az Ukrajnának küldött katonai segély helyett – írja a BBC.

 

A felszólalás napokkal azután történt, hogy 21 ember meghalt egy texasi iskolai lövöldözésben.

Trump arról is beszélt, hogy elutasítja a fegyvertartás szigorítására irányuló törekvéseket, mondván, a tisztességes amerikaiaknak engedélyezni kell a lőfegyverek használatát, hogy megvédjék magukat a gonosz ellen.

A hónap elején az amerikai kongresszus elsöprő többséggel szavazta meg, hogy közel 40 milliárd dollár katonai segélyt küldenek Ukrajnának. Az amerikai törvényhozók összesen mintegy 54 milliárd dollárt küldtek Ukrajnának azóta, hogy Oroszország februárban háborút indított.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.