Trump kitiltja a transzneműeket a hadseregből
Trump beszédet mond a szíriai légicsapás után

Trump kitiltja a transzneműeket a hadseregből

  • narancs.hu
  • 2017. július 26.

Külpol

Zavart keltenek és magas orvosi költségeket okoznak a transzneműek az amerikai elnök szerint.

Szokás szerint a Twitteren nyilvánult meg Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Mint írja, katonai szakértőkkel tárgyalt, és arra jutott, hogy a transzneműek jelenléte a hadseregben „óriási orvosi költségeket okoz és zavart kelt”.

Az Obama-adminisztráció csak tavaly döntött úgy, hogy transzneműeknek is engedélyezi, hogy szolgáljanak a seregben. Júniusban viszont a védelmi miniszter, James Mattis fél évvel eltolta a törvény hatálybalépését. Néhány republikánus politikus már korábban is kritizálta Obama döntését. A Rand Corporation független elemzőintézet becslése szerint az Egyesült Államok 1,2 millió fős hadseregében mintegy 2450 transznemű szolgálhat.

Nyíltan melegek csak 2011-ben lehettek hivatalosan is katonák, addig csak azok a homoszexuálisok szolgálhattak, akik nem beszéltek nyíltan szexuális vonzódásukról.

(BBC)

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.