Trump terroristává nyilvánítaná a „baseball ütővel rohangáló“ antifasisztákat

  • narancs.hu
  • 2019. július 28.

Külpol

Egész pontosan az Antifa nevű mozgalmat sorolná a nagy terrorszervezetek közé, hogy megkönnyítse a hatóságok munkáját.

Az Egyesült Államok elnöke Twitteren közölte a nyilvánossággal: „megfontololandó, hogy hivatalosan a nagy terrorszervezetek (az MS-13-mal és másokkal együtt) közé sorolják az Antifát, a radikális baloldal hibbantjait, akik basebell ütőkkel rohangálnak és fejbe ütnek embereket (a nem küzdőket)“. Az átsorolás „megkönnyítenié a rendőrség munkáját“, tette hozzá.

Az Antifasiszta Akció, más néven Antifa baloldali, radikális baloldali, anarchista és autonóm csoportokat, hálózatokat és magánszemélyeket fog össze egy laza szövetségbe. A létszám megállapítása is emiatt nehézkes, az azonban biztosnak látszik, hogy Trump elnöksége alatt felélénkült az antifasiszta szervezkezdés az Egyesült Államokban.

A mozgalom célja a nacionalizmus, rasszizmus, antinacionalizmus, fasizmus elleni harc.

A végrehajtott akciók részben adatgyűjtésre, felvilágosításra, dokumentációra, a radikális jobboldalról és a jobb-konzervatív áramlatokról való információk terjesztésére, hálózatépítésre szorítköznak, de tevékenységükben az erőszakot alkalmazó tüntetések is fontos szerepet játszanak, írja róluk a Wikipedia.

Egyes Antifa-csoportok bzonyos esetekben helyeslik az erőszakos akcióformát neonácik ellen.

2017 augusztusában egyszer már felmerült az Egyesült Államokban az Antifa terrorszervezetté nyilvánítása, akkor 250 ezer aláírás jött össze egy online petíción mellette.

Emékezetes, hogy egy magát híroldalnak nevező kormánypropaganda-lap tavaly áprilisban egy kormányellenes tüntetés miatt már azt vizionálta, hogy „Antifa-kommandók“ és „rohamosztagok“ "lángba borítanák" Budapestet.

Antifa-kitűzőkészlet az Amazonon

Antifa-kitűzőkészlet az Amazonon

 

Figyelmébe ajánljuk