Túl sok a kokain Belgiumban

  • MTI
  • 2022. november 20.

Külpol

A rendőrség nem tudja elég gyorsan megsemmisíteni a lefoglalt mennyiséget.

A belgiumi Antwerpen kikötőjében lefoglalt kokain mennyisége túl nagy ahhoz, hogy egyszerre megsemmisítsék, tárolása azonban biztonsági aggályokat vet fel – közölte hétvégi számában a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap. A vámhatóság 2021-ben csaknem 90 tonna kokaint foglalt le az antwerpeni kikötőben, a tavalyi rekord azonban minden valószínűség szerint idén is megdől, becslések szerint ugyanis az idei kokainfogás a 100 tonnát is elérheti.

 A tengeri szállítással érkezett, konténerekben felfedezett kokain rendkívüli mennyisége azonban komoly biztonsági problémát jelent a helyi hatóságoknak. Az engedélyezett szemétégetők ugyanis nem tudják azonnal feldolgozni az összes lefoglalt kábítószert, ezért azt megsemmisítése előtt raktárakban kell tárolni. A legfoglalt kábítószerkészlet azonban akkora, hogy a bűnbandák megpróbálhatják ellopni. Bart De Wever, Antwerpen polgármestere és a belga igazságügyi miniszter egyeztetésbe kezdett a megoldás megtalálására.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk