Előrehozott választások lesznek Ausztriában

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. május 18.

Külpol

Bejelentette a kormánykoalíció felbontását Sebastian Kurz osztrák kancellár szombat esti sajtótájékoztatóján.

Bejelentette a kormánykoalíció felbontását és mielőbbi új választások kiírását javasolta Sebastian Kurz osztrák kancellár szombat esti sajtótájékoztatóján - közölte a távirati iroda.

A legnagyobb osztrák napilapon keresztül a választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke a 2017-es ausztriai parlamenti választás előtt egy magát ausztriai befektetésre készülő dúsgazdag orosznak valló nőnek - jelentette péntek este a Der Spiegel című német hírmagazin és a Süddeutsche Zeitung című lap egy titokban készített videofelvételre hivatkozva.

Az osztrák alkancellár arról tárgyalt, hogy egy orosz oligarcha megvegye neki a legnagyobb napilapot

Videó készült a tárgyalásról. A legnagyobb osztrák napilapon keresztül a választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke a 2017-es ausztriai parlamenti választás előtt egy magát ausztriai befektetésre készülő dúsgazdag orosznak valló nőnek - jelentette péntek este a Der Spiegel című német hírmagazin és a Süddeutsche Zeitung című lap egy titokban készített videofelvételre hivatkozva.

Strache ma lemondott a posztjairól, továbbá több ezer tüntető gyűlt össze szombaton az osztrák kancellária előtt, hogy a koalíció felmondását, illetve Sebastian Kurz néppárti (ÖVP) kancellár lemondását és új választások kiírását követeljék. A botrány azonban nem maradt ennyiben, később kiderült egy másik felvétel is, amin Strache arról beszél, hogy a kancellár „szexorgiákon vett részt.”

Újabb felvétel: A lemondott alkancellár arról is beszélt, hogy Kurz „szexorgiákon vett részt"

Tovább hömpölyög a Strache-botrány.

(Sebastian Kurz osztrák kancellár, az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke az európai parlamenti választásokra készülő ÖVP bécsi kampánynyitó gyűlésén 2019. május 4-én. MTI/EPA/Christian Bruna)

Neked ajánljuk