Újabb orosz dróntámadás érte az éjjel Kijivet

  • narancs.hu
  • 2023. július 13.

Külpol

Az ukrán légierő az összeset drónt lelőtte, de a lehulló törmelék tüzet okozott a fővárosban.

Legalább egy ember maghalt az ukrán főváros ellen indított orosz rakétatámadás során az éjjel – közölte Vitalij Klicsko, Kijiv polgármestere, aki emlékeztetett, ez már zsinórban a harmadik este volt, amikor az orosz erők a várost célozták.

A Reuters beszámolója szerint Oroszország 20 drónt indított Kijiv és környéke ellen. Az ukrán légierő az összeset drónt lelőtte, a lehulló törmelék azonban tüzet okozott a fővárosban. A város történelmi Pogyil kerületében egy ember holtestét találták meg.

„Ezen az éjszakán az orosz terroristák ismét tömeges támadáshoz folyamodtak. Az ellenség drónokkal és rakétákkal támadta meg Kijiv térségét. A légiriadó több mint 3 óráig tartott" – írta Ruszlan Kravcsenko, a régió kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson keresztül.

Az elmúlt napokban folyamatosak voltak az Ukrajna elleni légicsapások. A NATO-tagországok vezetői a hét elején Litvániában találkoztak, ahol – konkrét menetrend nélkül – Ukrajna csatlakozása is szóba került, Joe Biden amerikai elnök pedig Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozott.

(Címlapképünk forrása: REUTERS/Gleb Garanich)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.