Szerdán Biden-Zelenszkij csúcstalálkozó is lesz a NATO-csúcson

  • narancs.hu
  • 2023. július 11.

Külpol

Szakértők szerint mindez azt jelzi, hogy sokkal egységesebb a NATO Ukrajna ügyében.

Joe Biden szerdán Vilniusban külön is találkozik majd Volodimir Zelenszkijjel

erősítette meg a CNN-nek egy, a tervezett találkozóról informált amerikai kormánytisztviselő.

Az amerikai hírtelevízió értékelése szerint a találkozó ténye önmagában azt jelzi, hogy a NATO a nyugati sajtóban terjedő előzetes várakozásokkal szemben sokkal egységesebb Ukrajna ügyében – már az is erre utalt, hogy Biden nemhogy személyesen vesz részt a csúcstalálkozón, de annak zárónapján úgy tudni, még beszéddel is készül.

A találkozó legfőbb témája Ukrajna jövőbeni tagsága lesz. Arra, hogy ebben is jelentős fejlemények történtek, az utal, hogy Zelenszkij – aki korábban nyilvánvalóvá tette, hogy "csak mókából" nem fog Vilniusba utazni – maga is elmegy a csúcstalálkozóra.

Az elmúlt hónapokban már a negyedik személyes találkozója lesz az amerikai és az ukrán elnöknek. Zelenszkij karácsony előtt, a háború kitörése óta első külföldi útján Washingtonba látogatott. Pár hónappal később Biden tett meglepetésszerű villámlátogatást Kijevben. Legutóbb pedig májusban a G7-ek hirosimai csúcstalálkozóján találkoztak személyesen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk