Újabb szankciókat jelentettek be Brüsszelben

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 28.

Külpol

Az EUrologus szerint ebben a csomagban sincs olyan, ami Magyarországot rosszul érintené.

Az újabb orosz mozgósításra és a megszállt területeken rendezett „népszavazásokra” válaszul újabb szankciókat javasol az Európai Bizottság elnöke és a külügyi főképviselő – írja a HVG EUrologus rovata.

Az Ursula von der Leyen és Josep Borrell által bejelentett büntetőintézkedések között szerepel behozatali tilalom újabb orosz termékekre, és ez 7 milliárd euró bevételtől fosztja meg az orosz gazdaságot. Kettős – polgári és katonai – felhasználású termékek kiviteli tilalmáról is van szó az új csomagban: repüléshez használatos termékekről, elektronikai alkatrészekről, speciális vegyi anyagokról.

Az EU például további európai szolgáltatások nyújtását tiltaná meg, és szankciókat vezetne be olyan személyekkel szemben, akik megkerülik az eddigi szankciókat. Az uniós állampolgároknak tiltani akarják, hogy orosz állami vállalatok vezető testületeiben vállaljanak szerepet, és további 1300 személy beutazását tiltják meg, és befagyasztják a vagyonukat. Olyanokra is vonatkoznak a tervezett új büntetőintézkedések, akik a háborúról valótlan információkat terjesztenek, esetleg adományokat juttatnak el az oroszok által megszállt területekre, vagy részt vettek az úgynevezett népszavazások megszervezésében, lebonyolításában.

A HVG szerint továbbra sincs a csomagban olyan intézkedés, amely Magyarországot kényesen érintené.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk