Ukrajna újabb városokat foglalt vissza az oroszoktól

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 11.

Külpol

Ugyan az oroszok szépítik a helyzetet, de elismerték az érintett városokból való kivonulásukat.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, ellentámadásba lendült Ukrajna, és egyre több települést foglal vissza az oroszoktól.

A legújabb hírek szerint az orosz védelmi minisztérium is megerősítette csapataik visszavonulását Izjum és Balaklij városából, de úgy állítják be a helyzetet, mintha nem az ukrán erők miatt kellett volna menekülniük.

A RIA Novosztyi állami médium által közzétett közleményben a minisztérium azt állította, hogy döntés született „a Balaklija és Izjum térségében állomásozó orosz csapatok átcsoportosításáról” és „a donyecki erőfeszítések fokozásáról”, hogy „elérjék a különleges katonai művelet kitűzött céljait” és „felszabadítsák” a Donbászt.

Az orosz közlemlény azt is állította, hogy számos „figyelemelterelő és demonstrációs eseményt” rendeztek annak érdekében, hogy elfedjék a „csapatok valódi tevékenységét” és lehetővé tegyék a kivonulást.

Időközben az ukrán erők már a stratégiai fontosságú Kupjanszk városát is elérték. A Guardian úgy fogalmaz, hogy az ukrán erők továbbra is váratlanul gyorsan haladnak előre az ország északkeleti részén, mivel úgy tűnik, hogy Kijev visszavette a stratégiai szempontból létfontosságú Kupjanszk városának ellenőrzését is, és több ezer orosz katonát bekerített Izjumban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.