VSquare: magyar magánszemélyekre vetnének ki szankciókat az amerikaiak

  • narancs.hu
  • 2023. október 12.

Külpol

A Biden-kormány azzal számol, hogy Orbán Viktor a szankciók hallatán mártírnak fogja beállítani magát.

Arról tájékoztatta néhány európai szövetségesét az Egyesült Államok, hogy szankciókat fognak kivetni magyar magánszemélyekreírja a VSquare hírlevele névtelen diplomáciai forrásokra hivatkozva. Hozzátették, a lista még nem teljes, és arról sem döntöttek, mikor lépnek életbe a szankciók.

Az Egyesült Államok korrupciós ügyekben való részvétel miatt szankcionálja majd ezeket a magyarokat, akik valószínűleg a politikai elithez kötődnek.

A Biden-kormányzat azzal számol, hogy Orbán Viktor a szankciók hallatán mártírnak fogja beállítani magát.

A lap értesülései a Telex állítása szerint egybecsengenek azzal, amit néhány hónapja egy háttérbeszélgetésen David Pressman mondott nekik. A nagykövet akkor arról beszélt, keresik a módszereket, amivel nyomást gyakorolhatnak a magyar kormányra az orosz-ukrán háborúban képviselt álláspontja megváltoztatása érdekében.

Pressman szerint ennek a nyomásgyakorlásnak az egyik lépése volt a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) szankcionálása. Annak hírére a kormány órákon belül meghátrált és bejelentették, kilép az ország a kémbankból.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk