Weber: Orbán Viktor útjai nem békemissziók voltak, hanem meghosszabbítják a háborút

  • narancs.hu
  • 2024. október 8.

Külpol

Az Európai Néppárt képviselőcsoportjának vezetője szerint kudarc a magyar soros elnökség.

Manfred Weber, az Európai Néppárt képviselőcsoportjának vezetője az újságírók elé állva vezette fel, nehéz szavakra kell készülnie Orbán Viktornak a szerdán 9-től kezdődő EP-beli meghallgatásán – jelenti a helyszínről az Index. A politikus először a 2011-es soros elnökséggel hasonlította össze a mostanit, az utóbbit kudarcként jellemezve.

„2011-ben 103 jogalkotási dossziét zártak le. Az egy olyan Magyarország volt, amely ügyeket zár le, ami része az európai jogalkotásnak. Ma teljes kudarcot látunk” – mondta.

Ezek után kitért Orbán békemissziójának hívott körútjára is, ami során Volodimir Zelenszkijel való találkozója után azonnal Moszkvába, majd onnan Pekingbe repült egy amerikai lezárással.

„Szeretném ismét hangsúlyozni, hogy Orbán Viktor útja Putyinhoz, a kínai és az amerikai vezetőkhöz egyáltalán nem békemissziók voltak, hanem olyan utazások, amelyek meghosszabbítják a háborút”

– kritizálta Weber Orbánt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk