Ilaira Salis is felszólal az EP-vitán Orbánnal

  • narancs.hu
  • 2024. október 8.

Külpol

Salis azzal vádolják a magyar hatóságok, hogy kitörés napi utcai támadások egyik főszervezője volt.

„Fel fogok szólalni, hogy a tapasztalataimról beszéljek, és a magyar elnökségről is általánosságban” – mondta a Telexnek Ilaira Salis, a baloldali GUE/NGL olasz EP-képviselője arra a kérdésre, ő lesz-e az egyik felszólaló azon a szerdai vitán, ahol Orbán Viktor ismertetni az magyar EU tanácsi elnökség programját. 

 
Ilaira Salis (forrás: Ilaira Salis / Facebook)
 

A rövid beszélgetés azért is lesz pikáns, mert Salist azzal vádolják a magyar hatóságok, hogy a tavaly februári, kitörés napi utcai támadások egyik fő szervezője volt. Akkor egy külföldi csapat viperával és gázspray-vel brutálisan támadott rá terepruhás emberekre, akiket náciknak gondoltak.

„Láttam Magyarország legrosszabb oldalát, mert ott voltam egy börtöncellában 15 hónapig” - mondta a nyáron az EP-be jutott Salis, hozzátéve, hogy ez szerinte politikai eljárás volt, és a kormány tagjai már azelőtt búnösként beszéltek róla, hogy a bíróság elé kerül. Salis arra is felhívta a figyelmet, hogy a támadásoknak egy német gyanúsítottja is van, neki még mindig nincs kiírva a tárgyalása sem.

Orbán maga is elég kemény vitára számíthat, hiszen a Néppártból Manfred Weber és Magyar Péter is vele fog foglalkozni. A magyar miniszterelnök ma érkezik Strasbourgba, ahol a Facebookja alapján „csihipuhira” készül.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A régi olaszos hangulat

Orbán Viktor elfoglalásról, visszafoglalásról beszélt Matteo Salvini pártjának buliján, miközben az általa vezetett ország éppen most szegényedik el. Kicsit elmorfondíroztunk azon, miről is van szó.