Zaklatási ügye miatt mondott le a Republikánus Párt pénzügyi vezetője

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. január 28.

Külpol

Pedig tagadta a vádakat.

Lemondott Steve Wynn, az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC – a Republikánus Párt vezető testülete) pénzügyi vezetője.

A 76 éves kaszinómilliárdost azzal vádolták, hogy szexuálisan zaklatott masszőrnőket, egyik munkatársát pedig szexuális együttlétre kényszerítette.

Wynn ostobaságnak nevezte és visszautasította a vádakat, elvált felesége bosszújának, rágalmazásának minősítette őket. Szombaton – egy nappal azután, hogy a The Wall Street Journal terjedelmes riportban számolt be szexuális zaklatási ügyeiről – mégis benyújtotta lemondását. Közleményében ezt azzal indokolta, hogy nem akarja „szükségtelenül elvonni a figyelmet” a republikánusok „hihetetlen sikereiről, amelyeknek folytatódniuk kell”.

A Wall Street Journal Wynn több mint egy tucat munkatársával készített interjút, és rábukkant bírósági dokumentumokra is, amelyek szerint a milliárdos 7,5 millió dollárt fizetett egy manikűrösnőnek, miután szexuális együttlétre kényszerítette őt. Érdekesség, hogy a cikket Donald Trump elnök is lájkolta a Twitteren, bár később visszavonta a kedvelést.

Steve Wynn nemcsak a Republikánus Párt pénzügyeinek intézője volt, hanem a párt egyik nagy anyagi támogatója is.

Figyelmébe ajánljuk