Zelenszkij: Közelebb állunk a békéhez, mint gondolnánk

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 24.

Külpol

Meglepően optimista kijelentést tett az elnök, aki a héten győzelmi tervet mutat be Joe Bidennek.

„Közelebb állunk a békéhez, mint azt gondolnánk. Csak nagyon-nagyon erősnek kell lennünk”

– mondta Volodimir Zelenszkij az ABC Newsnak. Az optimista kijelentés talán nem teljesen alaptalan, hiszen Zelenszkij a héten győzelmi tervet mutat be Joe Biden amerikai elnöknek, viszont az már biztos, hogy a terv megvalósulásához Ukrajna szövetségeseinek meg kell erősítenie a 2022 óta orosz támadás alatt álló ország hadseregét.

Zelenszkij szerint a terv „hidat képez, amely a háború diplomáciai úton való lezárása felé vezet”, viszont “csak akkor tudja Vlagyimir Putyin orosz elnököt rákényszeríteni a konfliktus lezárására, ha Kijev komoly erőt tud felmutatni.”

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője már előre is szaladt, és kedden elmondta, hogy Oroszország óvatossággal figyeli az ukrán tervekről szóló híreket. Peszkov hangsúlyozta, hogy a konfliktus csak akkor ér véget, ha Oroszország eléri a céljait, bár azt igazán ezúttal sem körvonalazta, mik is azok.

Zelenszkij már régóta kéri, hogy Ukrajna szövetségesei engedjék meg az ukrán hadseregnek a nagy hatótávolságú,  Oroszország területén belülre is elérni képes rakéták használatát, és bizonyára megint kérni fogja ez az Egyesült Államokban.

Közben Oroszország hétfőn is bombázta Ukrajnát. A Zaporizzsját ért támadásokban egy ember meghalt az ukrán tájékoztatás szerint.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk