Petr Pavel: Orbánék miatt nehéz lesz kidolgozni az orosz-ukrán béke részleteit

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 24.

Külpol

Csehország elnöke szerint az oroszbarát erők ássák alá az európai egységet.

Csehország elnöke, Petr Pavel egy interjúban elmondta, az Orbán Viktorhoz hasonló vezetők miatt lesz nehezebb kidolgozni az orosz-ukrán háború leállásának részleteit kidolgozni. Az államfő a New York Timesnak azt mondta, „fel kell készülni arra, hogy az elfoglalt ukrán területek a harcok végeztével akár évekig orosz fennhatóság alatt maradnak, ugyanis az olyan oroszbarát vezetők, mint Orbán Viktor, aláássák az európai egységet”.

 

 

Pavel hozzátette, nonszensz az Orbán-féle retorika Ukrajna háborús segítéséről, a végső problémát pedig a populizmusban látja: „Könnyű azt mondani, hogy ne adjunk fegyvereket Ukrajnának, a béke meg majd eljön magától. Folyamatosan azt hajtogatni, hogy mindenki háborút akar, csak én akarok békét – bár remekül fest, nem igaz. Sajnos azonban az emberek nem tudják, hogy egy ilyen vállalás nem reális” – mondta Pavel.

Ukrajna területi integritása és jövője fontos téma lesz az ezen a héten tartott NATO-csúcson, ezen többek közt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is beszédet mond.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk