Zelenszkij: Ukrajna nem ad el gázt külföldre

  • narancs.hu
  • 2022. június 8.

Külpol

Az ukrán elnök arra figyelmeztet, a legnehezebb tél következik.

Ukrajna függetlensége óta a 2022-23-as tél lesz a legnehezebb az ország számára – erről beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a szokásos éjszakai videóüzenetében. Azt mondta, a kormány és az állami energiacégek vezetői már készülnek a következő fűtési szezonra.

Mint mondta, igyekeznek elég gázt és szenet szerezni, de ez most nem könnyű. Ukrajna ezért most nem ad el ezekből külföldre, az országban megtermelt minden energiahordozót belföldi használatra tesznek félre. Ez nem azt jelenti, hogy a tranzitot leállítanák.

Zelenszkij arról is beszélt, hogy a következő hónapok egyik fontos célja a harcokban megsérült erőművek helyreállítása lesz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk