Egy lengyel bíboros II. János Pál segítségét kéri a koronavírus ellen

  • narancs.hu
  • 2020. április 2.

Kultúra

A pápa egykori személyi titkára azt kéri, mások is csatlakozzanak, és 21.37-kor történjen a „lelki bekapcsolódás.”

„Stanislaw Dziwisz bíboros, nyugalmazott krakkói érsek arra hív mindenkit, hogy csütörtök este, II. János Pál pápa halálának 15. évfordulóján közösen kérjék a szent pápa közbenjárását a koronavírus-járvány befejeződéséért” – áll a Magyar Kurír katolikus portálon.

Stanislaw Dziwisz, Szent II. János Pál pápa egykori titkára azt kéri, hogy a 2005-ben elhunyt egyházfő halálának időpontjában, 21 óra 37 perckor közös imádságban „újból gyűljünk össze körülötte”, és „szálljon a magasba felajánló imádságunk!”

Kitér arra is, hogy párhuzamokat lát a pápa 15 évvel ezelőtti halála és a járvány között: amikor most az üres Szent Péter térre néz, vagy az „üres templomokat és kihalt utcákat” látja, visszaemlékszik a pápa halálának pillanataira. „A világ most is leállt, ahogy tizenöt évvel ezelőtt is.”

II. János Pál pápa (született: Karol Józef Wojtyla) 1978. októberétől 2005. április 2-án bekövetkezett haláláig vezette a katolikus egyházat. Ő volt a 264. az egyházfők sorában. Ferenc pápa avatta szentté 2014. április 27-én.

Figyelmébe ajánljuk