Galla Miklós megkapta a Karinthy-gyűrűt Laár Andrástól

  • narancs.hu
  • 2021. december 29.

Kultúra

Egy haszonkölcsön-szerződéssel tettek pontot a gyűrűhordozás körüli abszurd történetre.

Szerdán a New York kávéházban Laár András egy haszonkölcsön-szerződéssel átadta Galla Miklósnak a Karinthy-gyűrűjét - írta meg a 24.hu.

A Karinthy-gyűrű természetesen teljes abszurdba fulladó csavaros története ezzel a gesztussal vélhetően véget is ért. A gyűrűt először ugyanis az MTVA Galla Miklósnak ígérte, majd úgy döntöttek, hogy mégsem kaphatja meg azt"mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével.". Galla Orbán Viktornak is nyílt levelet írt az ügyben, aki persze kommentben tárta szét kezeit.

A hivatalos döntés szerint a gyűtű aztán Laár Andráshoz került, aki az átvételkor azzal reagált a gyűrű körüli hacacáréra, hogy felajánlotta, Gallával felváltva hordják azt. Itt aztán még egyet fordult a dolog, Galla ugyanis örökbe kérte, Laár azonban ekkor már azt találta ki, hogy a gyűrű afféle vándordíjként menjen körbe a L'art pour l'art Társulat tagjai között. Végül egy december 17-i Facebook-posztban közölte, az ékszerre nem tart igényt a társulat, és megegyezett Galla Miklóssal, hogy átadja neki, "feltéve, ha megtartja, és nem adja el, nem olvasztja be, és felém, mint a jogilag ”tulajdonos„ felé el tud számolni vele”.

A december 24-re tervezett átadás csúzott egy kicsit, így lett végül 29-e a találkozó napja. Galla a gyűrű átvételét azzal kommentálta:

"Végre vége a cirkusznak, vége a szappanoperának, vége a cicaharcnak. Laár Andrástól megkaptam a Karinthy-gyűrűt. Nagy megtiszteltetés, hiszen az Ő verseivel kezdődött a mi műfajunk. A képen a bal kezemen láthatjátok az ékszert. Köszönöm, András!"

Végre vége a cirkusznak, vége a szappanoperának, vége a cicaharcnak. Laár Andrástól megkaptam a Karinthy-gyűrűt. Nagy...

Posted by Galla Miklós on Wednesday, December 29, 2021

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Neked ajánljuk