Galla Miklós arra kéri Orbán Viktort, intézkedjen

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 1.

Belpol

Nem akarja elhinni, hogy a Karinthy-gyűrű ügye csak egy kormányváltás után rendeződhet.

„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Itt Galla Miklós. A közelmúltban nagyon súlyos sérelem ért. Az MTVA kuratóriuma februárban nekem ítélte a Karinthy-gyűrűt, öt hónapig hitegettek, hogy megkapom, majd júniusban elfogadható indoklás nélkül visszavonták” – írja a humorista a szerdára virradó éjszakán a Facebookon közzé tett nyílt levelében. 

Galla valóban értesítést kapott a kuratóriumtól, hogy mégsem ő kapja az elismerést, mert „közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével”.  

 

Miután konkrét indokot tényleg nem írtak, a humorista most Orbán Viktorhoz szólva megemlíti, milyen információk szivárogtak ki arról, miért vonták vissza kitüntetését: „A.: Csatlakoztam Karácsony Gergely 99 mozgalmához, B.: Nyilvánosan meztelenkedtem.”

Galla szerint egyik sem igaz, fikció, rágalom mindkét állítás, és hogy ez így van, azt az is bizonyítja, hogy az MTVA kuratóriuma nem állt elő bizonyítékkal, pedig ő már ez ügyben nyilatkozott és nyílt levelet is írt.

A humorista azt is írja, egész életében azzal foglalkozott, hogy a közönséget megnevettesse, dalaival szórakoztassa: „Kérem, intézkedjen, hogy a negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet megkapjam, visszatérhessek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára a világszínvonalú dalfelvételeimet. Köszönöm.”

A levél azzal zárul, Galla nem akarja elhinni, hogy neki, aki soha életében nem politizált, csak egy kormányváltás után rendeződhet a helyzete. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk