Orbán kommentben reagált Galla Miklós nyílt levelére

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 1.

Belpol

Széttárta a kezeit.

Kommentben reagált Orbán Viktor Galla Miklós nyílt levelére, amelyben a humorista a miniszterelnök intézkedését kérte annak érdekében, hogy megkaphassa a Karithy-gyűrűt. A díjat az MTVA eredetileg neki ítélte oda, de végül mégsem vehette át , "mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével."

Galla azt is kérte Orbántól, intézze el, hogy visszatérhessen a Rádiókabaréba "és a Petőfi Rádió tűzze műsorára a világszínvonalú dalfelvételeimet."

Orbán röviden válaszolt, csak annyit írt, "Sajnos nem én vagyok a gyűrűk ura. De az angol humort bírom. Hajrá!"

Valószínűleg nem a miniszterelnök az egyetlen, aki nehezen tudja eldönteni, hogy Galla Miklós vajon komolyan gondolja-e a díj visszaszerzésére tett kísérleteit, vagy ez is a vicc része.

A díjat egyébként vagy azért vette el Gallától az MTVA, mert elterjedt, hogy a humorista csatlakozott Karácsony Gergely mozgalmához, vagy azért, mert nyilvánosan meztelenkedett egy előadásán. 

Galla az orbánnak írt levélben mindkét vádról azt írja, hogy rágalom, bár a meztelenre vetkőzést (pontosabban nemi szervének megmutatását a színpadon) korábban még elismerte. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk