Egy botrányos örökbefogadás után lemondott a Pest Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója

  • narancs.hu
  • 2019. október 2.

Lélek

Egy másfél éves kislányt egy délelőtt szakítottak el a nevelőszüleitől.

Az Index információi szerint távozik hivatalából a Pest Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat (TEGYESZ) igazgatója, Perei Lilla.

A lap szeptember végén számolt be arról, hogy egy másfél éves kislányt egy délelőtt leforgása alatt elszakítottak a nevelőszüleitől, a TEGYESZ döntése alapján. A kislányt már több mint egy éve nevelték a nevelőszülők, ahol jól érezte magát, megszerette a környezetét, a vele együtt élő unokatestvéreit, és nevelőanyját is. A család szeptemberben értesítőt kapott arról, hogy meglátogatja majd őket a gyermekvédelmi gyám, egy örökbefogadási tanácsadó és azok a szülők, akik örökbe akarják fogadni a kislányt. Az ismerkedésből azonban az lett, hogy néhány óra leforgása alatt a kislányt beültették a kocsiba és elvitték magukkal, a nevelőszülők azóta sem tudják, hol van és mi van vele. Az eljárásról pedig utólag kaptak egy határozatot.

A lap kereste Perei Lillát, aki nem válaszolt a kérdéseikre, Pitzné Heinczinger Mónika, az intézmény felügyeletét ellátó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltségének igazgatója viszont megerősítette az értesüléseket és elmondta, Perei Lilla közalkalmazotti jogviszonya 2019. november 30-val "lemondással szűnik meg".

Figyelmébe ajánljuk