Meghalt Széchenyi István dédunokája

  • narancs.hu
  • 2021. október 2.

Lélek

Beatrix von Schönburg-Glauchau grófnő még 1956-ban menekült el Magyarországról.

„Gloria von Thurn und Taxis hercegnő, testvéreivel Alexanderrel és Carl-Albennal együtt, fájó szívvel tudatja édesanyjuk, Beatrix von Schönburg-Glauchau grófnő halálát. A hercegnő édesanyja 2021.09.30-án, életének 91. évében, Regensburg városában hunyt el. A magyar származású grófnő Széchenyi István gróf, államférfi és társadalmi forradalmár dédunokája volt” – írják a hozzátartozók a Magyar Nemzetnek küldött közleményükben.

Széchenyi Beatrix még hajadonként menekült el Németországba a kommunista rezsim megtorlása elől. Itt egy évvel később hozzáment Joachim Schönburg-Glauchau gróf német újságíróhoz, aki 1998-ban hunyt el.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

„Elindult a hír, hogy a Samsung vásárolta meg” – milyen üzem létesül az őrbottyáni téglagyár helyén?

Új tulajdonosa akadt az őrbottyáni téglagyárnak, ahol az eddigiektől eltérő tevékenység folyik majd. Rögtön elindultak a találgatások, hogy kinek az érdekeltségébe került az üzem. Az önkormányzat igyekszik megnyugtatni a lakosságot: az eddig ismert információk szerint nem lesz akkumulátor-feldolgozás, sem veszélyesanyag-raktározás.