Meghalt Terry Jones, a Monthy Python sztárja

  • narancs.hu
  • 2020. január 22.

Lélek

Meghalt 77 éves korában kedden este Terry Jones brit komikus, író, forgatókönyvíró, színész, rendező, a Monthy Python sztárja.

Meghalt 77 éves korában kedden este Terry Jones brit komikus, író, forgatókönyvíró, színész, rendező, a Monthy Python sztárja.

1942. február 1-jén született a walesi Colwyn Bay-ben. 1969-ben alapító tagja volt a Monty Python Repülő Cirkuszának, amely 1969 és 1974 között összesen 45 részt készített a BBC-nek. 1974-ben a Monty Python-csoport feloszlott, de a tagok még több filmben dolgoztak együtt, ilyen a Gyalog galopp, a Brian élete vagy Az élet értelme.

Terry Jones nevéhez fűződnek továbbá a Julie Walters főszereplésével készült Personal Services és az Erik, a viking című filmek. Több komoly, tudományos értékű történelmi témájú könyv szerzője, cikkei jelentek meg a The Guardianben és a The Observerben.

2006-ban vastagbélrákkal diagnosztizálták, de betegségéből teljesen felépült. 2016-ban megállapították, hogy a demencia egy ritka fajtájában szenved. Halálát is ez okozta.

(Címlapkép forrása: Wikipedia CC / Eduardo Unda-Sanzana)

Neked ajánljuk