60 milliós keretből ötletelhetnek az újbudaiak

  • narancs.hu
  • 2023. március 1.

Lokál

Közösségi költségvetés: az önkormányzat javaslatokat vár, milyen fejlesztésre fordítsa a pénzt.

 Újbuda önkormányzata közösségi költségvetés készített. A 2023-as büdzséből 60 millió forintot különítettek el a képviselők, ez hat körzetben 10-10 millió forintot jelent.

Ennyi fejlesztési forrás felhasználásáról születik majd döntés a helyiek ötletei alapján.

Az önkormányzat szándéka szerint az újbudaiak így nem csak a választások idején nyilváníthatnak véleményt a kerület életével kapcsolatban, hanem két választás között is, így még jobb lehet a kapcsolat a kerület lakói és a helyhatóság között.

Először az ötleteket várja az önkormányzat, online és offline formában beküldve.  „Úgy véljük, nincs jó, vagy rossz ötlet, ezért minden olyan javaslatra, amely belefér a keretbe és nem ütközik a közösségi költségvetés szabályaiba, lehet majd szavazni a folyamat későbbi fázisában” – olvasható a közleményben. 

A leadképen László Imre újbudai polgármester

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk