Karácsony a Rómairól: A főváros a Nánási útra tervezi a gátat

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. március 1.

Lokál

Erre a nyomvonalra próbálnak uniós forrást keresnek, maradhatnak a fák a Rómain. 

Minden érv amellett szól, hogy a Királyok útja-Nánási út, vagyis a jelenlegi fő védekezési vonal legyen az árvízi védekezés fő helyszíne a Római-parton, mert ezzel meg tudjuk védeni a terület természeti értékeit, és ez a biztonságosabb védekezési mód is – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester szerdán Budapesten.

A főpolgármester emlékeztetett: a Római-part és a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelméről évek óta tartott a vita, az új városvezetés azonban hosszú társadalmi egyeztetéssel megvizsgálta a különböző műszaki opciókat, amelyek alapján az a megalapozott javaslat született, hogy a műszakilag biztonságosabb, a természeti értékeket megőrző és nagyobb társadalmi támogatottsággal rendelkező nyomvonalat válasszák a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmének tervezésekor.

Azt mondta,

a főváros és a III. kerület egyértelmű szándéka, hogy a Királyok útja-Nánási út nyomvonalon valósítsák meg a védekezést.

Közlése szerint a gátat az Európai Unió támogatásával kívánják megvalósítani.

Karácsony a Facebookra ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a főváros ezzel a nyomvonallal számolva fejezi be a részletes tervezést és egyeztetéseket folytatunk annak érdekében, hogy a beruházás Európai Uniós forrásból megvalósulhasson.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk