A fideszesek a budapesti dugókra panaszkodtak, Karácsony visszaszólt

  • narancs.hu
  • 2021. június 10.

Lokál

"A Fidesztől pedig azt kérjük, hogy szálljanak le a hazugságvonatról és menjenek a..., menjenek gyalog" - írta a főpolgármester.

Nemrég Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója egy Facebook-posztban panaszolta fel, hogy szerinte Budapesten állandósultak a dugók: "lassan gyorsabb lesz gyalogolni Pesten, mint autózni" -  fakadt ki a "Karácsony Gergelyéket" felelőtlenséggel vádoló fideszes politikus.

A Hollik István által megszólított főpolgármester ugyancsak egy nyilvános posztban fejtette ki véleményét:

"A Fidesznek megint nem sikerült az igazmondás. A fékezhetetlen agyvelejű Hollik István a minap azon háborgott a Facebookon, hogy a belvárosban, csúcsidőben, pár száz métert gyorsabban lehet megtenni gyalog, mint autóval. Ez valószínűleg a világ összes nagyvárosában így van, leszámítva azokat, ahol a belvárosba egyáltalán nem is lehet autóval behajtani. Egy újságírói kérdésre válaszolva azt javasoltam képviselő úrnak, hogy ilyen esetben esetleg szálljon ki az autóból és menjen gyalog. Erre a Fidesz elárasztotta a Facebookot azzal a hazugsággal, hogy ezt én a budapesti autósoknak üzenem. Ez természetesen nem igaz. Budapesten sok dugó volt, Tarlós István főpolgármestersége idején ugyanis a másfélszeresére nőtt a városban az autóforgalom, viszont elmaradtak fontos beruházások, amiket most nekünk kell pótolni. Zajlik a 3-as metró - az ország legforgalmasabb közösségi közlekedési infrastruktúrája - belvárosi szakaszának a felújítása és elkezdődött a pesti alsórakparté is. És a jövő héten a Lánchíd felújítása is abba a szakaszba lép, amikor már az autósok sem használhatják. Köszönjük a városban közlekedők türelmét! A Fidesztől pedig azt kérjük, hogy szálljanak le a hazugságvonatról és menjenek a..., menjenek gyalog."

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk