A Jobbik is Puzsért akarja Budapest élére
puzseUr.jpeg

A Jobbik is Puzsért akarja Budapest élére

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. március 14.

Lokál

Szeretnék, ha a Momentum is beállna Puzsér mögé.

Az LMP által is támogatott Puzsér Róbert azt mondta, mind a konzervatív, mind a liberális, mind a szocialista értékek felé nyitott, azok bármelyikének szélsőségei felé azonban nem, a mérsékeltség követelménye viszont „szigorúan a tartalomra, nem a formára vonatkozik“. A Momentumot potenciális partnerként említette.

Fontosnak nevezte, hogy a most aláírt együttműködésről szóló tárgyalások során elvekről volt szó, nem személyekről és pozíciókról. Új ellenzéket és új politikai minőséget kell megteremteni - jelentette ki Puzsér.
Jobbikos politikusok korábbi antiszemita kijelentéseire vonatkozó kérdésre úgy válaszolt: „volt egy ilyen korszaka a Jobbiknak, valóban; nagyon remélem, hogy maguk mögött hagyták ezt a korszakot“.
Szerinte a centrumhoz csatlakozás „annak a gesztusa és annak az aktusa, hogy a Jobbik történetében ez a szégyenteljes korszak lezárult“.

Bencsik János, a Jobbik fővárosi elnöke jelezte: a kommunikációt, a kampánytevékenységet és -finanszírozást koordináló megállapodás aláírásával nem ér véget az közös munka. „Budapest mind a 23 kerületében a lehető legszorosabb politikai együttműködésre és közös munkára fogunk törekedni“ - közölte. 
Sneider Tamás, a Jobbik elnöke közölte: a megállapodás célja, hogy „olyan új pólust hozzunk létre, amelyre szüksége van Magyarországnak“.
Demeter Márta, az LMP társelnöke azt hangsúlyozta: Puzsér Sétáló Budapest című programja tökéletesen illeszkedik elképzeléseikhez.

 

Neked ajánljuk