A vízművek szerint minden háztartásban folyik a víz a csapokból

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. július 3.

Lokál

De amíg tart a hőség, továbbra is lesz vízkorlátozás az érintett tíz Pest megyei településen. 

A Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. vasárnapi tájékoztatása szerint teljes szolgáltatási területükön, minden háztartásban folyik a víz a csapokból, de a folytatódó hőség miatt továbbra is érvényben maradnak a több mint tíz Pest megyei települést érintő vízkorlátozási intézkedések.

 A vízszolgáltató a honlapján kiemelte: mivel folytatódik a hőség, a korábban meghirdetett vízkorlátozási intézkedések érvényben maradnak. Továbbra is kérik a felhasználókat a felelős ivóvízhasználatra, segítve ezzel a szolgáltatás fenntartását - írták.

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén már napok óta nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható több Pest megyei településen. A vízszolgáltató DMRV Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól.

A vízkorlátozással érintett települések: Solymár, Pilisszentiván, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pilisszentkereszt, Budakalász, Pomáz, Szentendre, Pilisszántó, Üröm és Csobánka.

A települések honlapjai alapján másodfokú vízkorlátozás van érvényben Solymáron, Szentendrén, Pomázon, Budakalászon és Pilisborosjenőn is. Így ezeken a településeken a vízközmű-hálózatról tilos minden tömlős locsolás, autómosás, medencetöltés, valamint az automata öntözőrendszer működtetése.

Mindeközben ismét fokozódik a kánikula, várhatóan kedden érkezik egy enyhülést hozó hidegfront.

Az országos tisztifőorvos július 4., hétfő éjfélig hosszabbította meg a múlt hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk