Megint medvét láttak a Börzsönyben: Kismaroson, lakott területen találkoztak az állattal

  • narancs.hu
  • 2022. július 3.

Lokál

Három szemtanú beszámolója áll rendelkezésre, nyomát egyelőre nem találták.

A közösségi médiában éjjel terjedt el a hír, hogy medvét láttak Kismaroson, a Börzsönyliget-Morgó kanyarnál. Az esetről hivatalos bejelentés is történt - írja a 0627.hu.

„Sziasztok! 0:39-kor medve sétált át a kocsink előtt a Morgó kanyarban! Mindenki figyeljen oda!” – olvasható a lap által idézett bejegyzésben, amelyben jelezte az egyik szemtanú a medve megjelenését.

A medveészlelők hivatalos bejelentést is tettek, Jancsó István hivatásos vadász azonban a lap megkeresésére úgy nyilatkozott, egyelőre nem tudja sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy valóban medve jár a térségben, de mivel a medvék viszonylag rövid idő alatt nagy távolságokat tudnak megtenni, nem elképzelhetetlen.

A vadász ezzel arra utalt, hogy az elmúlt időszakban többször láttak medvét a Börzsönyben, az is lehetséges, hogy több példányról van szó, de egyet le is fényképezett egy vadkamera.

A hírről beszámolt a szomszédos település, Szokolya önkormányzata is, ők három szemtanúról írnak, és azt kérik a lakosoktól, hogy elővigyázatosak legyenek, lehetőleg ne menjenek az erdőbe, külterületi részekre gyalogosan.

(Képünk illusztráció, egy korábban észlelt börzsönyi medvéről készült, de az is lehet, hogy ebben a mostani cikkben is előkerült példányról.)

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk