Alkoholmentes sörkertet nyitnak Münchenben

  • narancs.hu
  • 2024. július 17.

Lokál

Már csak 88 liter sört isznak a németek évente fejenként, ez kevesebb, mint amennyit Ausztriában, Cseh- és Lengyelországban fogyasztanak.

A fogyasztási szokások változása miatt alkoholmentes söröket és italokat kínáló sörkertet nyitnak a héten Németországban, igaz, ideiglenesen – tudósított a Guardian

Az esemény hírértékét növeli, hogy a Die Null nevű biergartent az Oktoberfestről is ismert bajor fővárosban nyitják. Az üdítőitalokat, gyümölcsleveket, vizet és alkoholmentes söröket kínáló vendéglátóhely igazgatására összefogtak a környékbeli éttermek, szállodák és kulturális szolgáltatók. A kezdeményezés hátterében az áll, hogy sok helybelinek kezd elege lenni a főpályaudvar környékére jellemző szagokból és a főként inni érkező turistákból. 

A kert vendégei ételt vihetnek be magukkal, a helyszínen lesznek szóló- és zenekari koncertek, olykor bulikat is rendeznek DJ-vel. A Die Null egyik létrehozója azt nyilatkozta, a cél nem az, hogy harcoljanak az alkohol ellen, csak meg akarják mutatni, hogy így is lehet szórakozni. A kezdeményezők pozitív fogadtatásra, ugyanakkor veszteségre számítanak, mert a sör általában jobban itatja magát, mint a gyümölcslé.

A sörkertet Dieter Reiter polgármester nyitja meg, és szeptember 15-ig működik. Egy héttel az Oktoberfest kezdete előtt zár be.

A németek nem most kezdtek el jobban vigyázni az egészségükre, a sörfogyasztás a kilencvenes évek óta csökken az országban. Az egy főre jutó évi 88 liter kevesebb, mint amennyit az osztrákok, a csehek és a lengyelek isznak.

 
A koronavírus-járvány miatt két évig nem tartottak Oktoberfestet. A felvétel 2022. szeptember 17-én készült, a két évi szünet után. Fotó: Christian Bruna
 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk