Rendhagyó segítséget kapott az Igazgyöngy Alapítvány

  • narancs.hu
  • 2024. július 17.

Lokál

Veszprémi család szervezett nyaralást egy anyának és kislányának.

Egy veszprémi család azzal kereste meg az Igazgyöngy Alapítványt, hogy nyáron vendégül látna a házában egy anyát és gyermekét, nyaralást szervezne nekik.

Az alapítvány a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy nehéz volt választani, mert sok olyan családdal áll kapcsolatban, amely egy közeli kisvárosi strandolást sem engedhet meg magának, balatoni nyaralást pedig végképp nem. 

„Végül úgy döntöttünk, hogy egy olyan kislány kapja ezt a lehetőséget, aki tényleg kiemelkedő volt ebben az évben magatartásilag, tanulmányilag és nálunk a művészeti iskolás foglalkozásokon is. Pati és anyukája szombaton utaztak el Veszprémbe és egészen keddig élvezhették Veronikáék vendégszeretetét. Fantasztikus programokban lehetett részük: voltak Veszprém történelmi várnegyedében, ahol városnéző kisvonattal utaztak, nosztalgiahajókáztak Balatonfüred és Tihany között, nem maradhatott el a balatoni fürdőzés sem, Balatonalmádi és Balatonboglár strandjain, volt lángos, fagyi és sok-sok pihenés” – olvasható az alapítvány oldalán.

Az Igazgyöngy Alapítvány Berettyóújfaluban működik, L. Ritók Nóra hozta létre, és ma már sokan dolgoznak érte, hátrányos helyzetű gyerekeket oktat és családokat segít 1999 óta, alapfokú művészeti iskolát működtet. 

Egy ideje bátor embernek számítanak azok, akik az alapítványt segítik. A szervezet legutóbb májusban került be a hírekbe, amikor kiderült, a Magyar Péter nevezetes napszemüvegének elárverezéséből befolyt hárommillió forintot a politikus az Igazgyöngy Alapítványra bízta azzal, ossza szét három nehéz sorsú család között.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk