Átmenetileg nem indít és nem fogad vonatokat a Keleti pályaudvar

  • narancs.hu
  • 2021. december 16.

Lokál

Tűz ütött ki az egyik elektromos elosztóhelyiségben, nem működik a biztosítóberendezés. 

Nem működik a biztosítóberendezés, ezért átmenetileg nem indít és nem fogad vonatokat a Keleti pályaudvar - közölte a Mávinform a honlapján csütörtök délután. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyes járatokon elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket.

A közlemény szerint a Budapest-Hatvan-Miskolc, a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon a vonatok Rákosig közlekednek és onnan indulnak, jelentős késéssel. A Keleti pályaudvarról Kőbánya felső érintésével Rákosig és vissza pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon a vonatok Kelenföldig, a Budapest-Kelebia vonalon pedig Ferencvárosig közlekednek és onnan indulnak. Utóbbi vonalon a vonatok jelentős késéssel közlekednek, az elővárosi vonatoknál pedig járatkimaradásokkal is számolni kell.

A BKK a vasúti menetjegyeket és bérleteket az 4-es metrón a Keleti pályaudvar és Kelenföld között, az 2-es metrón a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere között, a H8-as HÉV-en az Örs vezér tere és Gödöllő között, továbbá az 1-es villamoson a Puskás Ferenc stadion és Kelenföld vasútállomás között fogadja el.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint tűz ütött ki a pályaudvar egyik vágánya melletti elektromos elosztóhelyiségben, a kapcsolószekrényben. A lángokat a dolgozók porral oltóval megfékezték, a tűzoltók pedig megkezdték a kapcsolószekrény visszahűtését, az épület kiszellőztetését.

Címlapképünk illusztráció.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk