Egy iskola leszedette a Szivárványcsaládokért Alapítvány plakátját

  • narancs.hu
  • 2021. december 17.

Lokál

"Ugyanaz a szeretet" - hirdette a felirat. Ez sok volt a helyi iskolának.

Egy szolnoki iskola eltávolíttatta a Szivárványcsaládokért Alapítvány országos plakátkampányának egyik plakátját - írja Instagram-oldalán az alapítvány. Mint írják, a plakát a 402-es főút forgalmas, szolnoki szakaszán volt látható: "Ugyanaz a szeretet" - hirdette az egyenlőségjelbe írt egyszerű felirat, fehér alapon. 

A Szivárványcsaládokért Alapítvány közleménye szerint a szolnoki Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola a plakát eltávolítását kérte a területén lévő reklámtábláról - a plakátcég nem akarta elveszíteni a plakáthelyet, ezért a kérésnek eleget tettek, a kieső felületért pedig máshol kárpótolták az alapítványt.

"A plakát semmilyen bántó, negatív vagy provokatív elemet nem tartalmazott, vajon miért érezték úgy, hogy el kell távolíttatni? Ki hozta meg a döntést, az iskola, vagy a fenntartó egyház? A plakát üzenetének pontosan melyik részével nem értenek egyet? Hogy a szivárványcsaládokban élő szülők ugyanúgy szeretik a gyerekeiket, mint bárki más, a gyerekeik pedig őket? Vagy a kampány tartalmát utasítják el, hogy az érintett gyerekeknek ugyanolyan jogokat kell biztosítani, mint az összes többi gyereknek? Gondoltak arra, hogy minden bizonnyal az intézménybe is jár olyan gyerek, aki - vagy akinek a szülei, vagy a tágabb családjában valamelyik hozzátartozója - az LMBTQ közösség tagja, és azt látja, hogy a családjukat összetartó szeretetről szóló plakát ellen tiltakozás indul és el kell tüntetni?" - írja a Szivárványcsaládokért Alapítvány.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk