Az agrárminiszter szerint az „állatainkban rejlő genetikai kincsek pótolhatatlanok”

  • narancs.hu
  • 2019. február 9.

Lokál

Így még nem dicsőítette senki a mangalicákat.

„A magyar mangalicatermékek meghódították a világpiacot Szingapúrtól Kanadáig, jelen vannak többek között Japánban, az Egyesült Államokban, Brazíliában, de a mi életünkben is kedves szerepet töltenek be” – mondta Nagy István agrárminiszter a 12. Budapesti Mangalicafesztivál mai hivatalos megnyitóján. A MTI tudósítása szerint Nagy hangsúlyozta, hogy „az állatainkban rejlő genetikai kincsek pótolhatatlanok” és „meg kell becsülni azokat a genetikai örökségeket, amelyekkel rendelkezünk”; kár, hogy a tudósító nem tért ki arra, pontosan mire is gondolt a miniszter, amikor e szavakat kimondta. Az viszont kiderült, hogy Nagy István szerint„mindnyájan büszkék vagyunk a mangalicatermékekkel megújuló magyar gasztronómiára”.

false

 

Fotó: MTI-Szigetváry Zsolt

A fesztiválon díjakat is kiosztottak:

A szárazáru kategória első helyezettje Tóth László túrkevei tenyésztő; zsiradékáru kategóriában a badacsonytomaji Istvándi és Társa Kft.; a disznósajt kategóriában a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági Iskola; kenőmájas kategóriában a megyaszói Harangod-Mag Kft.; érlelt-füstölt nemes húsrészek kategóriában a Harangod-Mag Kft.

A zsűri az összesített pontszám alapján a fesztiváltermék nagydíjat a Kaba településhez tartozó Kövér-tanya termékeinek adta.

Figyelmébe ajánljuk