Tarlós szerint a Hősök tere különleges foci-szentély lehet

  • narancs.hu
  • 2019. február 9.

Lokál

Egyelőre csak a labdarúgó Európa-bajnokság alatt.

A főpolgármester a Nemzeti Sportnak adott nosztalgikus hangvételű interjút, melynek fókuszában a labdarúgás áll. Megtudhatjuk, hogy Tarlós gyerekfejjel kint volt a 1954-es magyar-angolon, viszont nem Puskás, hanem Kocsis és Czibor voltak a kedvencei, mivel őket a Fradiból „lopták át” a Honvédba; hogy egy másik 7-1-gyel végződő meccs, a 2014-es német-brazil számára a „legnagyobb traumák egyike"; hogy még mindig megvan a gombfoci-csapata, és számos egyéb szépemlékű epizódot.

Ezek után nem meglepő, hogy a főpolgármester a jövőre esedékes labdarúgó Eb-vel kapcsolatos tennivalókat is maximálisan a magáénak érzi.„A fővárosnak is speciális feladatai vannak az Eb egyik házigazdájaként – mondja, majd hozzáteszi, hogy mivel a drukkerek tízezreit vonzó úgynevezett »fan zone« kialakítása fővárosi feladat, „a budapesti szurkolói zóna helyszíne és környezete különleges lesz, hiszen a Hősök terén alakítjuk ki”.

Hogy ez pontosan mit jelent, annak részleteit egyelőre nem ismertette Tarlós István.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.