Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a zivatarok miatt

  • narancs.hu
  • 2022. április 16.

Lokál

Villámlásra, nagy szélre és jégesőre is lehet számítani.

Figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Magyarország teljes területére vasárnap éjfélig.

Mint írják, szombaton a déli órákig főként az északkeleti országrészben, illetve a keleti területeken fordulhat elő zivatar. Ezt követően, a délután folyamán az ország középső sávjában társulhat – alacsony valószínűséggel – dörgés, villámlás a záporokhoz.

Szombaton az északi szelet a Nyugat-Dunántúlon, valamint az északkeleti országrészben viharos (60-70 km/h, Sátoraljaújhely, Sárospatak térségében; az északi szélre érzékeny völgyekben akár egy-egy 70-80 km/h) széllökésekre is számítani kell.

Vasárnap nagy területen lesz erős az északkeleti szél, főként az Alföldön lehetnek viharos, 60-65 km/h körüli széllökések.

A Katasztrófavédelem figyelmeztetésében azt írja, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt. Megjegyzik, az érintett területeken veszélyforrást jelenthet a villámlás, esetenként megerősödhet a szél és jégeső is előfordulhat.

A zivatarok alakulását itt lehet követni

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk