Tizenöt év után bezár Budapesten a Belgrád rakparton található Szegedi Halászcsárda.
Az étterem Facebook-posztjából az derül ki, hogy a döntésnek nem gazdasági okai vannak: „a bérbeadó sajnos nem hajlandó meghosszabbítani bérleti szerződésünket, így kénytelenek vagyunk elbúcsúzni ettől a helytől, ahol hosszú évek óta vendégül láthattuk Önöket”.
Az utolsó nyitvatartási nap: december 26.
A budapesti vendéglátóhelyet Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és cége működtette. Van Szegedi Halászcsárda Győrben, Szegeden pedig a Roosevelt téren és város szélén, az M5-ös autópálya mellett.
A hír kapcsán a Szegeder emlékeztet, hogy Frank Sándor a Szegedi Halfesztivál fő szervezője, és bár 2024-ben ezt a rendezvényt nem szervezte meg – más készült rá, hogy összehozza, végül pótfesztiválpótló közösségi főzést tartottak – , Frank Sándor tervezi, hogy 2025-ben megtartja, legalábbis ez ügyben tárgyal egy befektetővel.
A szegedi rendezvényről 2023-ban részben azért írtak az újságok, mert Uj Péter, a 444 főszerkesztője az Instagramon ilyen véleményt közölt róla: „A tökéletes árrésképzés világbajnoka. Menzás csirkepörköltet idéző halászlé bizonytalan eredetű és fajú, fagyasztott halakból. De a csúcs a nyesedéket vastagon panírozva eladni 20 000/kilós áron.”
A kritika miatt megbántódott Frank Sándor. Később úgy volt, hogy meghívja a zsűribe Uj Pétert, aki ennek nem örült.
A vitát, amely nyilván a magyar konyha épülésére szolgált, mesterséges intelligencia segítségével írott dal is dokumentálta, Besokallt a szakácsmes-teheeer címmel.