Egy budapesti vasúti múzeumban rendezik meg a disznótoros kolbászfesztivált

  • narancs.hu
  • 2019. október 7.

Lokál

Jobb helyet nem is találhattak volna.

Háztáji kolbászok, sonkák, sajtok, hagyományőrző disznóvágás-bemutatók, koncertek, folklórműsorok, veteránjármű-kiállítások és családi programok várják a látogatókat a 6. Disznótoros Kolbászfesztiválon október 11. és 13. között a Magyar Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park területén, a fesztiválra az ország minden részéről és a határon túlról is érkeznek kolbászkészítők,így mintegy 250 féle háztáji kolbászból lehet vásárolni – közölték az MTI-vel a szervezők.

A fesztivált nem először rendezik a Vasúttörténeti Parkban, és a programban ezúttal is szerepelnek a hagyományőrző disznóvágás- és disznófeldolgozás-bemutatók, amelyek során az érdeklődők minden műveletet nyomon követhetnek a kolbászkészítéstől a zsír kisütéséig.

A kóstolók és bemutatók mellett számos egyéb program is várja a látogatókat, többek között állatsimogatók, népi játszótér 30 játékkal, íjászat, jurta, arcfestés, kovácsolás és más népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, terepasztal és a 2. Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás.

A MTI ajánlója szerint muzeális járműveket is kiállítanak: oldtimer autók, motorok, antik vasúti kocsikat. Díjmentes lesz a mozdonyforgatózás, a Víztorony Parkban pedig oldtimer traktorokból és stabil motorokból rendeznek kiállítást.

 

Figyelmébe ajánljuk