Egyetlen napig tart a hókáosz

  • narancs.hu
  • 2019. december 2.

Lokál

A hideg marad, de a legtöbb helyen holnaptól olvadni fog a hó.

Kedden már csak néhol várható hózápor, a legtöbb helyen olvadni fog a hó – mondta Simon Gergő meteorológus hétfő délután az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján közzétett videofelvételen.

Hó volt, hol nem volt

Északnyugat felől anticiklon helyeződik a Kárpát-medence fölé, megszűnik a csapadék és egyre inkább fokozódik a ködhajlam.

A szakember szerint kedden csak a borongósabb északkeleti tájakon maradhat meg a hó, másutt olvadásra kell számítani. Azokon a havas tájakon, ahol kiderül az ég, mínusz 10 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő, másutt mínusz 5 és 0 fok között alakulnak a minimumok.
Kedden napközben északkeleten tartósabban megmaradhat a köd, ott ónos szitálás is lehet. Néhol előfordulhat kisebb futó hózápor, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A folytatásban is téli idő várható. Szerdán és csütörtökön a maximumok is fagypont körül lesznek, a minimumok mínusz 10 fok körül alakulnak majd – tette hozzá a meteorológus.

Lead-kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?