Egymillió forintot ért egy régi kétszázas

  • narancs.hu
  • 2024. január 22.

Lokál

A Károly Róbert arcképével illusztrált bankjegyet 2007-ben nyomtatták.

Több, mint 400 ezer forintért kelt el nemrég egy 1947-ben készült 10 filléres, egy 1946-os százforintosért pedig 370 ezer forintot adott valaki – közölte a Vatera. De ennél is meglepőbb, hogy egy gyűjtő tavaly két darab, 2007-ben nyomott papír 200 forintosért közel egymillió forintot volt hajlandó fizetni.

Azért adott ki ekkora összeget a bankjegyért, mert a legutolsó évszám volt rajta, amikor még nyomták (2009-ig volt forgalomban, de 2007 után már nem készült újabb belőle), az utolsó széria sorozatjegyét viselte, és még a sorszámuk is nagyon alacsony volt.

De nem a papír kétszázas a legkelendőbb darab az érme- és bankjegygyűjtők körében, hanem régi forintot, pengőt, valamint 1920-as és 1923-as korona államjegyet vesznek a legtöbben.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.