Fejsérülést szenvedett a kórházban az orvos, pár nap múlva meghalt

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 17.

Lokál

Az orvos fia feljelentést tett a haláleset miatt.

A 81 éves Dr. Cs. Román nyugdíjas mátészalkai neurológus egy hónappal ezelőtt elesett a mátészalkai kórház parkolójában, és beütötte a fejét, amikor éppen beteg feleségét vitte az ügyeletre, írja az Index.

A neurológus ebben a korházban dolgozott korábban osztályvezetőként, fia állítása szerint mégsem látták el megfelelően, feljelentést is tett a furcsa haláleset miatt.

A férfi súlyos beteg feleségét vitta kivizsgálásra, amikor elesett, és beütötte a fejét. Ez után maga is sürgősségire került.

"Összevissza küldözgették az osztályok között, volt a sürgősségin, a neurológián és a belgyógyászaton is, de nem volt állandó monitoros megfigyelés alatt", mondta a fia.

Az idős orvost végül a nyíregyházi pszichiátriára vitték, ott hunyt el egy nappal később. „Senki nem tudja a halál okát. Még a mátészalkai kórházban infarktus gyanúját is felvetették, de az elhalálozás helyén, Nyíregyházán nem tudták megállapítani, hogy miért halt meg. Igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot is elrendeltek", mondta az Indexnek Cs. Norbert, akit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy eljárás indult az ügyben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház annyit montott a portálnak, hogy "betegpanasz vagy hatósági megkeresés esetén mindig indul belső vizsgálat kórházainkban."

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

 

Figyelmébe ajánljuk