Földrengés volt Zala megyében

  • narancs.hu
  • 2022. október 23.

Lokál

A rengést a lakosság is érzékelte.

Enyhe, a Richter-skála szerinti 2,4 erősségű földrengés volt szombaton késő este Zala megyében – közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.

A földmozgást szombaton 22:59-kor mérték Zalakomár közelében. A rengést a lakosság is érzékelte, eddig Zalakaros, Zalakomár és Galambok településekből érkezett bejelentés.

A Zala megyei katasztrófavédelem ügyeletére érkezett bejelentés szerint Zalakomárban, Csöntepusza településrészen egy családi ház vakolata az egyik falon megrepedt a földrengés következtében. Tűzoltói beavatkozás, valamint személyi sérülés nem történt – közölte a kataszrófavédelem.

Zalakaros közelében a héten szerdán is érzékeltek földmozgást a műszerek, az 2,3-as erősségű volt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk