Frontok jönnek-mennek a jövő héten

  • narancs.hu
  • 2024. január 21.

Lokál

Országszerte számítani kell esőre, havas esőre, ónos esőre, havazásra, napsütésre, széllökésre.

Néhány nap alatt több front is átvonul felettünk, írja az időkép.hu.

Hétfőn sokfelé napsütésre ébredhetünk, de helyenként párássá, ködössé válhat a levegő. Aztán napközben egy melegfront hatására egyre nagyobb terület felett jelennek meg fátyolfelhők, melyek északon és nyugaton egyre vastagabbá válnak. Viszont

hétfő késő estig csapadék sehol sem várható.

A déli-délkeleti szél többfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik. A hajnal ismét nagyon hideg lesz, általában -10 és -3 fok közé hűl a levegő, de a szélcsendesebb, havas, fagyzugos helyeken akár -12, -14 fok is lehet. Kora délutánra 0 és 7 fok közé melegszik a levegő.

A keddre virradó éjjelen hidegfront érkezik.

Számítani kell vegyesen esőre, havas esőre, ónos esőre, havazásra, majd kedden napközben kelet felé távozik a csapadék, miközben nyugat-északnyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Nyugatira, északnyugatira fordul a szél, melyet elsősorban az északi, az északnyugati és a nyugati tájakon kísérhetnek erős lökések. Reggel -6 és +2 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők. A legmagasabb hőmérséklet északkeleten, keleten 1 és 6, máshol 6 és 11 fok között alakul.

Szerdán délelőtt meleg-, majd késő délután egy újabb hidegfront érkezik.

Többfelé várható eső, zápor, helyenként északon és északkeleten havas eső, havazás is előfordulhat, de néhol átmenetileg hajnalban, illetve késő este ónos eső is eshet. Napközben a déli-délnyugati szél lesz élénk, erős, mely este egyre nagyobb területen nyugatira, majd északnyugatira fordul, és ekkor már

helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak.

Reggel elsősorban keleten, északkeleten lehet párás, ködös az idő. Hajnalban sokfelé fagyni fog. Napközben az Északi-középhegység térségében, valamint északkeleten és keleten 1 és 6 fok között alalkulhat a legmagasabb hőmérséklet, máshol 6 és 13 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön az ország nagy részén kimondottan szeles időre van kilátás, de több órára szinte mindenhol kisüt a nap, csak elszórtan fordulhat elő kisebb eső, futó zápor. Enyhébb lesz a reggel, napközben pedig 5-12 fokot mutathatnak a hőmérők.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?